Bryggat med Signal!

Skärmdump av Signal-botten i Element
Skärmdump av Signal-botten i Element

Det är nu möjligt att chatta med Signal-användare via Rimfaxes Matrix-server genom att använda sig av Signal bridge bot!

Starta en chatt med @signalbot:rimfaxe.net i Element och följ instruktionerna som skickas till dig. (Skicka help till botten om den inte svarar automatiskt). Ett konto på Signal krävs generellt.

Bryggan har stöd för kryptering mellan klient <-> brygga <-> server <-> Signal, vilket låter användare skicka meddelanden till någon på Signal (och vice versa) som inte kan läsas av utomstående (inte ens vi kan läsa vad som skrivs i krypterade rum).

Det finns även stöd för double-puppeting, vilket gör så att om någon skickar ett meddelande till dig på Signal så skapas ett rum automatiskt i Element där du sedan kan svara. Det går även att använda sig av relay-mode för att låta andra användare i samma rum skicka meddelanden till Signal. Läs mer i den officiella dokumentationen här: https://docs.mau.fi/bridges/python/signal/index.html.

Behöver du hjälp för att komma igång? #support:rimfaxe.net